Sisäilma on hyvinvoinnin kannalta tärkeä

Laadukas sisäilma on erittäin tärkeää hyvinvointia ja terveyttä ajatellen. Home on nykyään yksi sisäilman suurimmista ongelmista, mutta sitä vastaan on mahdollista taistella tehokkaan KÖSTER Hydrosilikaattilevyjärjestelmän avulla. Sisäilman laatu on siis mahdollista muuttaa paremmaksi myös sellaisissa tiloissa, joissa home on jo päässyt huonontamaan ilmanlaatua.
Korkealaatuinen KÖSTER Hydrosilikaattilevyjärjestelmä uudistaa homeen saastuttamat huoneet, lisäksi se on helppo asentaa. Pian huono sisäilma on pelkkä muisto, sillä Hydrosilikaattilevyt estävät homeen kasvua parantamalla nykyaikaisen asumisen ominaisuuksia.

Toteutamme ammattitaidolla myös rakenteiden vedeneristykset, rakenteiden kosteuden katkaisut ja rakenteiden kosteuden hallinnan, sillä nämä seikat liittyvät niin ikään olennaisesti sisäilmakorjauksiin ja sisäilman laadun parantamiseen.

Sisäilman parantaminen

Toinen sisäilmaan ikävällä tavalla vaikuttava tekijä ovat erilaiset PAH-yhdisteet, jotka hengitysilmaan levitessään aiheuttavat pahimmassa tapauksessa huomattavaa syöpäriskiä. Siksi PAH-yhdisteiden kapseloiminen on tärkeää, jotta sisäilman parantaminen voitaisiin toteuttaa mahdollisimman monipuolisesti ja huolellisesti.

Homevauriot on syytä selvittää

Yleensä home pääsee kehittymään paikkoihin joissa oleskellaan, kuten kylpyhuoneisiin, keittiöihin tai makuuhuoneisiin. Homeen kannalta ratkaisevia tekijöitä ovat muun muassa kosteus ja lämpötila sekä pH-arvo ja ravinteet; kosteus tarjoaa hyvän kasvualustan homeitiöille, riittävä lämpötila suhteessa kosteuteen johtaa kondensoitumiseen ja samalla homeen kasvuun. Suositut rakennusmateriaalit alhaisilla pH-arvoilla (mm. tapetti) taas tarjoavat ravinnerikkaan kasvualustan homeille.

Homevaurioiden korjaus

Paras tapa homeenvastaiseen taisteluun on ennaltaehkäistä homeen syntyminen ja kasvaminen suojaamalla homealttiit seinät tehokkaasti. Perusperiaatteena tässä taistelussa on kosteuden johtaminen ulos rakenteista säännöllisellä tuulettamisella. Lisäksi homeenvastaisen järjestelmän olisi kyettävä imemään kosteushöyry varastoon ja levittää se hiljalleen takaisin huoneeseen suhteellisen kosteuden laskiessa.

Jos hometta kuitenkin ehtii syntyä, homevaurioiden korjaus on syytä suorittaa niin nopeasti kuin mahdollista. Silloin kannattaa kääntyä luotettavan ja kokeneen alan ammattilaisen puoleen. Jyväskylä – Jämsä – Mänttä – Orivesi – Tampere -sektorilla sinua palvelee KeS-Siltaykköset Oy. Ota yhteyttä ja kysy lisää!